Σχετικά

 

Η πρώτη σελίδα του ikariaNet

Η πρώτη σελίδα του ikariaNet

Το ikariaNet ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006. Είναι η προσπάθεια για τη συγκέντρωση όλων των

συλλόγων του νησιού της Ικαρίας, οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτοί, σε μια σελίδα. Στόχος του ikariaNet ήταν, και εξακολουθεί να είναι, να αποτελέσει ένα σύγχρονο μέσο έκφρασης των συλλόγων. Να έχουν δηλαδή οι σύλλογοι της Ικαρίας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για προώθηση των δραστηριοτήτων τους, των δράσεων τους και να προβάλουν όσο το δυνατόν καλύτερα το νησί του Ικάρου προς τα έξω.

Το εγχείρημα σίγουρα εύκολο δεν είναι. Η Ικαρία βρίσκεται παντού…οπότε η οργάνωση των συλλόγων της απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, χρόνο και υπομονή. Αυτό έφθειρε κάπως τις προσπάθειες των συλλόγων-μελών του ikariaNet με αποτέλεσμα για κάποια διαστήματα η σελίδα να μένει στάσιμη.

Ωστόσο το 2014 σημάνει μια καινούργια αρχή για το ikariaNet. Πλέον το διαδίκτυο είναι μέρος της καθημερινότητας μας οπότε οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ για την οργάνωση των συλλόγων.

Στο ανανεωμένο ikariaNet θα βρείτε:

  • άρθρα ποικίλης ύλης (ιστορία, λαογραφία, περιβάλλον) που αφορούν την Ικαρία και φέρουν την υπογραφή κάποιου συλλόγου,
  • εκδηλώσεις των συλλόγων,
  • σημαντικές ανακοινώσεις που κοινοποιεί ο κάθε σύλλογος,
  • έρευνες/μελέτες που αφορούν την Ικαρία. Πρόκειται για επίσημες μελέτες, δημοσιοποιημένες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε επιστημονική και μη έρευνα αφορά το νησί μας.

Και όλα τα παραπάνω όσον το δυνατόν πιο “νοικοκυρεμένα”, ώστε ο επισκέπτης να βρίσκει εύκολα αυτό που ζητάει. Μπορείτε να στοχεύετε σε συγκεκριμένο σύλλογο και να δείτε όλες του τις αναρτήσεις ή να πλοηγηθείτε ανά κατηγορία ανάρτησης. Μπορείτε επίσης να κάνετε σύνθετη αναζήτηση στα επιστημονικά άρθρα ώστε να αναζητήσετε έρευνα που δημοσιεύτηκε συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή από συγκεκριμένο συγγραφέα κτλ.

Η ομάδα του ikariaNet παρακολουθεί συνεχώς τις ανάγκες των επισκεπτών και των συλλόγων του και προσπαθεί να ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτές (π.χ. προσθήκη νέων κατηγοριών και λειτουργιών).

Τέλος να σημειώσουμε ότι επιδιώκουμε την συμμετοχή όλων. Μην διστάσετε λοιπόν να εκφράσετε τις απόψεις σας για κάποια ανάρτηση αφήνοντας σχόλιο κάτω από αυτήν ή και επικοινωνώντας μαζί μας.

Χίλια Καλώς Ορίσατε!