Νικητής ο Προχάσκα – πρωταθλητές Αιγαίου Μουρούτης και Κουκουφίκη

Aegean Championship Ikaros 2014Με την αναμενόμενη επικράτηση του 22χρονου Ούγγρου Προχάσκα ολοκληρώθηκε στον Άγιο Κήρυκο το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014». Ο νεαρός γκραν μετρ πέτυχε 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, σημειώνοντας απόδοση 2905!

Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν ο Τσέχος Βέλιτσκα και ο Λιβανέζος Χαϊράλλαχ με 7 βαθμούς. Ακολουθούν με 6,5 βαθμούς οι Γαζής (πρώτος Έλληνας), Καραγιάννης, Αλί Φαραχάτ (Αίγυπτος) και Θεοδωρακόπουλος. Πρώτες σκακίστριες με 6 βαθμούς οι Γράψα, Μαρόρα (Αγγλία) και με 5,5 η Ουρόσεβιτς (Σερβία).

Πρωταθλητής Αιγαίου αναδείχθηκε ο Μουρούτης με 6 βαθμούς, δεύτερος ο Λαζαρίδης επίσης με 6 και τρίτος ο Αλ. Κουκουφίκης με 5,5. Πρωταθλήτρια Αιγαίου η Στ. Κουκουφίκη με 4,5, δεύτερη η Α. Καλαμπόγια με 3,5 και τρίτη η Δ. Κεφάλου με 3 βαθμούς.

Καλύτεροι βετεράνοι οι Πετούγιας, Σκαλκώτας Κ. Καπαγιαννίδης και στις γυναίκες οι Μουλά, Βαρσάμη.

Aegean Chess Championship Ikaros 2014Πρώτοι νέοι ανά ηλικιακή κατηγορία : Στ. Κέφαλος (20 ετών), Χαλιορής (18), Κορνιώτης (16), Παπαδούλης (14), Μήτσης (12), Μάλλιος (10), Σταματίου (8). Πρώτη κάτω των 20 ετών η Μπάσιτς (Μαυροβούνιο) και στις μικρότερες ηλικίες οι Α. Γεωργίτση (14), Ε.Δελούδη (12) και Σ. Γεωργίτση (10 ετών). Αναλυτικές βαθμολογίες και ατομικά σκορ στον δικτυακό τόπο: http://chess-results.com/tnr137949.aspx?lan=1

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό κέντρο Αγίου Κηρύκου με διοργανωτές τον Δήμο Ικαρίας και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας και με χορηγό τη ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways.

Στο α΄ γκρουπ αγωνίστηκαν 114 σκακιστές και σκακίστριες από 14 χώρες: Αγγλία, Αίγυπτο, Αλβανία, Ελλάδα, Καναδά, Κύπρο, Λίβανο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία,Σερβία, Σκωτία, Τσεχία. Στο β΄ γκρουπ, των αρχαρίων, έπαιξαν 22 αγόρια και κορίτσια.

Οι σκακιστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, στις δύο υπαίθριες σκακιέρες, δίπλα στην Πλατεία, Αγίου Κηρύκου.

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →