Panselinos Εnsemble (Αναγεννησιακά & Μπαροκ)

Πέμπτη 24 Ιουλίου, ώρα 21:30, Οινοποιείο Αφιανέ, Πρ.Ηλίας Ραχών
Παρασκευή 25 Ιουλίου, ώρα 21:30, Αγιος Κήρυκος, Κουζίνο – Παναγιά

Panselinos Εnsemble

Το σύνολο Panselinos Ensemble θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα από την εποχή Μπαρόκ (1600-1750) με οργανική και φωνητική μουσική από την Γαλλία,την Ιταλία και την Αγγλία.

Οι τέσσερις μουσικοί, με διαφορετικές εθνικότητες Ελλάδα, Ιταλία, Αγγλία, Αυστρία, συναντήθηκαν στο Ινστιτούτο Παλαιάς Μουσικής, της Ανώτατης Μουσικής σχολής του Τροσσινγεν, της Γερμανίας κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών τους και δραστηριοποιούνται στην κεντρική Ευρώπη . Παίζουν με όργανα, ακριβή αντίγραφα της εποχής Μπαρόκ.

Θα ακουστούν συνθέσεις των J.B.Lully /M.Lambert/ A.Scarlatti /N.Mateis / G.F.Sances / H.Purcell κ.α.

Ηλέκτρα Παπασιμάκη με τους Ritornello το 2012:

http://youtu.be/djAD5kH_4bA

Το Panselinos Ensemble είναι οι:

Ηλέκτρα Παπασιμάκη -Τραγούδι και Φλάουτο με Ράμφος

Maria Ines Zanovello – Μπαρόκ Βιολί
Johannes Ötzbrugger – Μπαρόκ Κιθάρα Jadran Duncumb –Θεόρβη

Βιογραφικό

Η Ηλέκτρα Παπασιμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ικαρία. Πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής από την Ελληνική Συντεχνία Καλαμένιας Φλογέρας και συνέχισε τις σπουδές της στο Κλασσικό Τραγούδι και στα Ανώτερα Θεωρητικά στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Ν.Μάντζαρος όπου τα τελευταία χρόνια τελειοποιεί την τεχνική της στο Στούντιο Ιστορικής Ερμηνείας στο Φλάουτο με Ράμφος με τον Κούντουρα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνείας Αναγεννησιακής και Μπαρόκ μουσικής (τραγούδι και φλάουτο ράμφος) με τους:

C. Rousset(Η στέψη της Ποππαίας Γερμανική Εκκλησία 2010), G. Murray T. Watanabe και E.Michelangeli.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια της Διεθνούς Συντεχνίας Φλογέρας στην Ελβετία, στο Βέλγιο κ.α. Τον Νοέμβριο του 2011 παρακολούθησε στη πόλη LeMans της Γαλλίας σεμινάριο διεύθυνσηςConsort για φλάουτα με ράμφος με χρηματοδότηση του προγράμματος Grundvig.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ηχογραφήσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις τραγουδώντας και παίζοντας φλάουτο με ράμφος. Το 2012 συμμετείχε στην Μπαρόκ ορχήστρα του Μουσικού Χωριού στον Αγ.Λαυρέντιο παίζοντας φλάουτο με ράμφος στην παράστασηVenusandAdonisτου J.Blow και την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με την Όπερα Νέων στο ρόλο της Despinaαπό το CosiFunTutteτου W.A.Mozart.

Είναι τραγουδίστρια( και φλάουτο με ράμφος) του μουσικού συνόλου Ritornello με το οποίο ερμηνεύουν παλιά μουσική με όργανα εποχής.

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος