Acuarela de Tango (Μουσικο Θέατρο για την Αργεντινή & το Ταγκό)

 

Τρίτη 29 Ιουλίου, ώρα 21:30, Άγιος Κήρυκος, Δημ. Κινηματοθέατρο Αγίου Κηρύκου

acuarela de tango

 Η μουσικοχορευτική παράσταση Acuarela de Tango μετά την περιοδεία στη Λατινική Αμερική κάνει στάση στην Ελλάδα, με σκοπό να ταξιδέψει το ελληνικό κοινό στην Αργεντινή, στη χώρα που γέννησε το tango.

Ένας ηθοποιός (Ariel Perez), μια χορεύτρια (Μαργαρίτα Πλέσσα), μια τραγουδίστρια (Natalia Soledad Petsalis) και ένας μουσικός (Roman Gomez), συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα πάνω στη σκηνή και γίνονται συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Αργεντινής και στις αποχρώσεις του τάγκο .

Τα χρώματα μιας ημέρας, η αυγή, το σούρουπο, η δύση, η νύχτα ντύνουν τις στιγμές της ζωής και αφηγούνται το πέρασμα του χρόνου. Οι χαρακτήρες διαφορετικοί, αλλά όλοι με ένα κοινό, τον ίδιο ουρανό, ερωτεύονται, διεκδικούν, πληγώνονται, δακρύζουν, γελούν, ονειρεύονται…

Γύρω στο 1900, στο Μπουένος Άιρες, ξεκινά μια ιστορία που κρατά μόνο μια μέρα και τελειώνει κάπου στο σήμερα… Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια αυλή σπιτιών, στη συνοικία la boca του Μπουένος Άιρες, όπου ζουν ο Portenito, η Μorocha, και ο Garufa.

1908. Στην αυλή, εμφανίζεται ένα ξημέρωμα η Margot. Mια γυναίκα όμορφη και elegante, που θα αναστατώσει τις σχέσεις του Portenito και της Μorocha.

Το πρωινό του 1934, ο ερχομός του ραδιοφώνου φέρνει στην αυλή καινούργιους ήχους, όπως η αμερικἀνικη τζαζ και οι ήχοι του Broadway. Ο Portenito αρχιζει να δείχνει το ενδιαφέρον του για τη Margot.

Ένα μεσημέρι του 1955, η επανάσταση της εποχής, η τηλεόραση , τους ενθουσιἀζει όλους. Οι δύο ήρωες έρχονται επικίνδυνα κοντἀ,

Το απόγευμα του 1967 και οι τέσσερις είναι επηρεασμένοι από τη νέα μόδα του ροκ εν ρολ και χορεύουν ασταμάτητα σε μια φιέστα γεμάτη κέφι και μουσική . Ο Portenito ενδίδει στη γοητεία της Margot…

Το σούρουπο του 1983 οι κοινωνικές αναταράξεις είναι στο προσκήνιο και ο θόρυβος από τα κρουστά των διαδηλώσεων στην Αργεντινή ανακατεύεται με τους ρυθμούς του malambo, της murga και τους ήχους της καρδιάς. Ο Portenito, η Μorocha και η Margot βρίσκονται αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλον…

Μια νύχτα του 2001, μέσα στους ήχους της πόλης και καταμεσής της κοινωνικής έκρηξης, ένας μεθυσμένος, ένας ζητιάνος, μια πόρνη και μια άστεγη, με λευκές μάσκες στο πρόσωπο, ψάχνουν σε μια εκρηκτική μιλόνγκα τον τελικό προορισμό τους… Η νύχτα συνεχίζει για δύο από αυτούς γεμάτη έρωτα και πάθος… Και η ζωή συνεχίζεται… Η ζωή που πρέπει να ζούμε με πάθος, να διεκδικούμε, να παίρνουμε ρίσκα, να αγαπάμε.

Σύλληψη – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ariel Perez

Χορογραφίες: Ariel Perez, Μαργαρίτα Πλέσσα

Ενορχήστρωση: Roman Gomez

Επιμέλεια σκηνικών – ζωγραφιές: Μαργαρίτα Πλέσσα

Σχεδιασμός κοστουμιών: Μαργαρίτα Πλέσσα

Κοστούμια: CONDIVA by Victoria Ηaitoglou

Φωτογραφίες: Νίκος Βούλγαρης, Kicca Tomasi

Μακιγιάζ: Εύα Τσαλκιτζή

Παραγωγή: Massive Productions

Υπό την αιγίδα της Πρεβείας της Αργεντινής και της UNESCO

https://www.youtube.com/watch?v=PYCEs-ILWqo

Το κανάλι της Massive Productions στο youtube.

Η σελίδα των Acuarela de Tango στο fb

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος