¨Περί Φωτός¨ (Θεατρική Παράσταση & Θεατρικο Αναλόγιο με μουσική)

Κυριακή 3 Αυγούστου, ώρα 21:30, Οινοποιείο Αφιανέ, Πρ.Ηλίας Ραχών
Δευτέρα 4 Αυγούστου, ώρα 21:30, Αγιος Κήρυκος, Κουζίνο – Παναγιά

Τιμή εισόδου 5€

peri-fotos

Το εργοστάσιο και ο μόχθος, ο λιγνίτης και ο ηλεκτρισμός, το ταξίδι στο χρόνο και οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει, η δύναμη και η ταπείνωση, η προδοσία και η αγάπη, το φως που μας μαγεύει, μας αποκαλύπτει ή μας παίζει παράξενα παιχνίδια… Ένας άνθρωπος που μας καθηλώνει με την απλότητα και την αλήθεια της διήγησής του. Μια παράσταση για το όνειρο και την πιο σκληρή πραγματικότητα. Ένας θεατρικός μονόλογος από το Γκάζι που μ’ έναν περίεργο τρόπο μας αφορά όλους.

Κείμενο: Δέσποινα Σιμάκη
Ερμηνεία: Νίκος Σαράκης
Σκηνοθεσία – τραγούδι: Άννα Χρονοπούλου
Μουσικός: Γιώργος Πλύστακας

https://www.youtube.com/watch?v=RWBr8gIchfY

Στο 2ο σκέλος της παράστασης η Άννα Καλαλή-Λαρδά θα παρουσιάσει σε μορφή θεατρικού αναλογίου ¨Τα σκαθαράκια¨ του Νίκου Τσιφόρου.

Ο Θεός έφτιαξε τα μικρόβια, τα χρέη, τους στενοκέφαλους δικαστικούς και τους συγγενείς, για να τιμωρήσει τον αχάριστον και τον άτιμον άνθρωπο. Τα πρώτα τα πολεμάς με ενέσεις, τα δεύτερα με άρνηση και σε πάνε μέσα, τα τρίτα με φυλάκιση. Τους συγγενείς δεν τους πολεμάς με τίποτα. Το μυστικό με τους δυνατούς είναι να τους χαμογελάς και να τους λες ότι είναι σπουδαίοι. Έτσι και τους βγεις παραπάνω, όλη τη δύναμή τους θα την ξεσπάσουνε στην καμπούρα σου. Οι άνθρωποι; Κοστούμια αλλάζουμε, λάμπες αλλάζουμε, ξυριστικές μηχανές αλλάζουμε… Μυαλά δεν αλλάζουμε.

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος