Θεατρικό αναλόγιο: Η γραμμή της λήθης

“Oδοιπορούμε” στην ακρινή Νικαριά με το Μεξικάνο Κάρλος Φουέντες στα φυλάκια μας. Διαλέξαμε τα “Κρυστάλλινα Σύνορα” ως Λόγο σε μίξη με ζωντανή μουσική, αποδίδοντάς τα ως σπονδή στους συμπολίτες και φίλους μας.

Ομάδα “Οδοιπόροι”

poster-odoiporoi

Θεατρικό αναλόγιο: Η γραμμή της λήθης

Από το μυθιστόρημα “Τα Κρυστάλλινα Σύνορα” του Κάρλος Φουέντες

 

Στις 11 Αυγούστου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ραχών στο Χριστό, ώρα 21:00 (Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Αύγουστος ’14, του Συλλόγου Ραχιωτών Ικαρίας)

Στις 14 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο στην Πηγή Ευδήλου, ώρα 21:00

 

Κάρλος Φουέντες: Ένας ακόμα “κόκκινος αριστοκράτης”. Διπλωμάτης και πολιτικοποιημένος κοσμοπολίτης. “Σε αυτά που πιστεύω” μας καλεί να πιστέψουμε Δηλαδή στη φιλία και στην ομορφιά, στον έρωτα και στην επανάσταση, στον Όμηρο και στον Δον Κιχώτη, στον Βελάσκεθ και στον Φώκνερ, στη ζωή και στο θάνατο. Λατρεύει το Θερβάντες και τον Σαίξπηρ όπως ακριβώς το χώμα και το νερό, τη χέρσα γη, τη χωρίς γραμμές και σύνορα, τη χωρίς ιδιοκτήτες.

Ο μαγικός του ρεαλισμός μυρίζει φούρνο, ψωμί, πέτρα. Ο μυθιστορηματικός του χώρος είναι η κοινότητα. Όχι η “τελειότητα της μοναξιάς”, αλλά η “ατελής” συλλογικότητα που “μπορεί να γίνει η πιθανή τελειότητα”. ΟΙ φωνές των ηρώων του είναι και δικές μας φωνές, όλων όσων υπάρχουν μέσα και έξω από τα βιβλία.

Φωνές που τολμούν “να μιλούν, να ονοματίζουν, να αποκαλύπτουν”.

Τα έργα του είναι σπουδαία όχι γιατί καταγράφουν με τρόπο θαυμαστό, αλλά γιατί διεκδικούν. Διεκδικούν το παρόν – το παρόν όλων μας που δεν μπορεί να παρέλθει.

carlosFouendes

 

 

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Σκοπός του Συλλόγου Ραχιωτών Ικαρίας είναι η σύσφιξη των σχέσεων των μελών μεταξύ τους, με τα χωριά καταγωγής τους και την Ικαρία γενικά, η υλική και ηθική υποστήριξη των χωριών τους, η πραγματοποίηση σε αυτά κοινωφελών και εκπολιτιστικών έργων, η διαφύλαξη και διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων. Περισσότερα για το σύλλογο →