«Διαχείριση Απορριμάτων: “Πρόληψη – Ανακύκλωση”»

Ο Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων με την ενεργή στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς» , του Συλλόγου Χριστού Ραχών και υπό την αιγίδα του Δήμου, διοργανώνει ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ με θέμα:

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

Τα εργαστήρια απευθύνονται στους τοπικούς φορείς και συλλόγους με στόχο αφενός την παρουσίαση των προτάσεων του Συλλόγου και αφετέρου την ενημέρωσή τους σε πρακτικά θέματα, προκειμένου με τη σειρά τους να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Με την πεποίθηση ότι η συνεργασία μας στις δράσεις αυτές θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, καλούμε όλους τους τοπικούς Συλλόγους και Φορείς, να συμμετέχουν στα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν:

  • Στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, 24 Οκτωβρίου (19:00-22:00) στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου
  • Στον Χριστό Ραχών, 25 Οκτωβρίου (19:30-22:30) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Χριστού Ραχών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα εργαστήρια είμαστε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα: 6946500471 (Κυρλαγκίτση Ισιδώρα), 6944530301 (Μαρίνα Μουλά).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Παρασκευή 24/10/2013 Άγιος Κήρυκος
(Αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου)

 

18.30-19.00 Προσέλευση
19.00-19.10 Εισαγωγή, στόχοι σεμιναρίου, παρουσίαση των προτάσεων του ΣΙΕΠ Μαρίνα Μουλά, Πρόεδρος ΣΙΕΠ
19.10-20.20 Βιωματικό εργαστήριο διαχείρισης απορριμμάτων: πρόληψη παραγωγής απορριμάτων, ανακύκλωση Θάνος Ιωάννου, PhD, Υπεύθυνος
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Δ ́ Αθήνας,
Μιχάλης Φωτιάδης Μsc Π.Ε, μέλος Π.Ο. ΚΠΕ
Αργυρούπολης
20.20-20.30 Διάλειμμα
20.30-21.15 Συνέχεια του εργαστηρίου Θάνος Ιωάννου, PhD, Υπεύθυνος
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Δ ́ Αθήνας,
Μιχάλης Φωτιάδης Μsc Π.Ε, μέλος Π.Ο. ΚΠΕ
Αργυρούπολης
21:15-22:00 Συζήτηση Συλλόγων για προοπτικές συνεργασίας στη διαδικασία ενημέρωσης, ευασθητοποίησης των πολιτών και σε δράσεις που αφορούν την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμάτων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Σάββατο 25/10/2014 Χριστός Ραχών
(Αίθουσα εκδηλώσεων Χριστού Ραχών)

 

19.00-19.30 Προσέλευση
19.30-19.40 Εισαγωγή, στόχοι σεμιναρίου, παρουσίαση των προτάσεων του ΣΙΕΠ Μαρίνα Μουλά, Πρόεδρος ΣΙΕΠ
19.40-21.10 Βιωματικό εργαστήριο διαχείρισης απορριμμάτων: πρόληψη παραγωγής απορριμάτων, ανακύκλωση Θάνος Ιωάννου, PhD, Υπεύθυνος
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Δ ́ Αθήνας,
Μιχάλης Φωτιάδης Μsc Π.Ε, μέλος Π.Ο. ΚΠΕ
Αργυρούπολης
21.10-21.20 Διάλειμμα
21.20-22.00 Συνέχεια του εργαστηρίου Θάνος Ιωάννου, PhD, Υπεύθυνος
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Δ ́ Αθήνας,
Μιχάλης Φωτιάδης Μsc Π.Ε, μέλος Π.Ο. ΚΠΕ
Αργυρούπολης
22:00-22:30 Συζήτηση Συλλόγων για προοπτικές συνεργασίας στη διαδικασία ενημέρωσης, ευασθητοποίησης των πολιτών και σε δράσεις που αφορούν την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμάτων.
Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Σύλλογος Ικάριων Επιστημόνων (Σ.Ι.ΕΠ) σιεπ-logoΟ Σύλλογος Ικάριων Επιστημόνων (Σ.Ι.ΕΠ) ιδρύθηκε στις 25 Μαίου του 1985 και έχει τους παρακάτω σκοπούς ως αποστολή: Τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ικάριων Επιστημόνων, μέσα από εκδηλώσεις επιστημονικού, μορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου. Την παραπέρα πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή της Ικαρίας που είναι ο τόπος καταγωγής των μελών του Συλλόγου, με την διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων του πνεύματος, της επιστήμης και της τέχνης. Τη μελέτη και προβολή των ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων, ηθών και παραδόσεων του Ικαριακού Λαού καθώς και την πληροφόρηση του πάνω σε ειδικά θέματα που τον αφορούν με την πραγματοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, συμποσίων και άλλων εκδηλώσεων. Την ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου σε κάθε κίνηση που αποβλέπει στη προστασία της υγείας του Ικαριακού λαού και στην βελτίωση της εκπαίδευσης των νέων του νησιού Την παροχή υπεύθυνων συμβουλών επιστημονικοτεχνικού χαρακτήρα (για θέματα που αφορούν την Ικαρία), στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, Νομαρχία Σάμου, αρμόδιους κρατικόυς φορείς, Πανικαριακή αδερφότητα και τοπικούς συλλόγους καθώς και άλλους μαζικούς φορείς και η με κάθε τρόπο συμβολή του Συλλόγου σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς για την προάσπιση των γενικότερων συμφερόντων της Ικαρίας που τελικά θα οδηγούν σε καλύτερη ποιότητα ζωής του καριώτικου λαού. Πρόεδρος: Γιαννίρης Γιάννης Αντιπρόεδρος: Γαγλίας Γιάννης Γενικός Γραμματέας: Καλογρίδη Σοφία Ειδικός Γραμματέας: Μανώλη Ελένη Ταμίας: Βρούλος Γιάννης Βοηθός Ταμία: Αθανασίου Πέτρος Έφορος: Μαυρογιώργη Μαίρη Έφορος: Παπασημάκη Κατερίνα Έφορος: Χερουβής Στέφανος. Στοιχεία Επικοινωνίας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (Σ.Ι.ΕΠ.) Κάνιγγος 23, 10677 Αθήνα τηλ: fax: 210-3825864 email: epikarioi@ikarianet.gr