Χρυσό μετάλλιο σε σκακίστρια της Ικαρίας

Πρώτη η Μαρία Ουρόσεβιτς στο Κύπελλο Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

 

maria urosevic chess ikaria

Διακρίσεις για την σκακίστρια της Ικαρίας Μαρία Ουρόσεβιτς στο αγωνιστικό και στο καλλιτεχνικό σκάκι

Νέα επιτυχία, τούτη τη φορά στο καλλιτεχνικό σκάκι, από την παίκτρια του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας Μαρία Ουρόσεβιτς, η οποία αναδείχθηκε πρώτη γυναίκα στο 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 12 ελληνικές πόλεις, όπου 100 σκακιστές και σκακίστριες κλήθηκαν να λύσουν τα ίδια σκακιστικά προβλήματα, με ενιαία βαθμολόγηση.

Στον Άγιο Κήρυκο συμμετείχαν 12 λύτες, στην πλειονότητα παιδιά. Η Μαρία συγκέντρωσε 32,5 βαθμούς, λύνοντας τα 7 από τα (ορισμένα πολύ δύσκολα) 14 Προβλήματα.

Οι άλλοι λύτες: Γ. Τέσκος, Σ. Μεράι, Κ. Διαμαντάκου , Μ. Κεφάλου, Τζ. Μπεκιράι, Στ. Κέφαλος, Ισ. Κέφαλος, Στ. Πούλος, Στ. Γέμελας, Β. Μπεκιράι, Μ. Κυπραίου (πλήρης βαθμολογικός πίνακας στην ιστοσελίδα Καλλιτεχνικό Σκάκι).

Η Σερβικής καταγωγής Μαρία Ουρόσεβιτς αγωνίζεται με τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας και διαμένει στο νησί μας αρκετούς μήνες του χρόνου. Μετέχει ανελλιπώς στο θερινό Διεθνές Τουρνουά «Ίκαρος», στο οποίο έχει αξιοσημείωτες επιτυχίες.

Μαζί με τον Γιώργο Τέσκο ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση του Πρωτοχρονιάτικου τουρνουά γρήγορου σκακιού, στο πλαίσιο ποικίλων σκακιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς» και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας στο παλαιό δημαρχείο Αγίου Κηρύκου. Σε έναν χώρο που παραχώρησε ευγενικά ο Δήμος Ικαρίας και στον οποίο πραγματοποιούνται από τον Μιχάλη Βένιο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, δωρεάν μαθήματα σκακιού.

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →