Στην Α΄ Εθνική και στο «Final 8» του Κυπέλλου ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας

Το Ικαριακό σκάκι καταλαμβάνει περίοπτη θέση στον ελλαδικό σκακιστικό χάρτη. Έχοντας ιστορία 4 περίπου δεκαετιών, όχι μόνο δεν δείχνει σημεία κόπωσης και φθοράς, αλλά αντιθέτως εξακολουθεί να πραγματοποιεί βήματα προόδου τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο!

Πιο πρόσφατη επιτυχία, η νίκη του επί της νεανικής ομάδας του Πανιωνίου με 4-0 και η πρόκριση στον προημιτελικό γύρο του Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας. Παράλληλα θα εκπροσωπήσει για μια ακόμα χρονιά το Αρχιπέλαγος στην Α΄ Εθνική κατηγορία (Ρίο Αχαΐας, 1-8 Ιουλίου).
Ας δούμε πώς φθάσαμε σε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα οργανώθηκαν στη Χίο οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ομαδικοί Αγώνες. Η Ικαρία διέπρεψε για μία ακόμα φορά, κερδίζοντας τόσο το Πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Αιγαίου, σημειώνοντας μόνο νίκες!

Τις επόμενες θέσεις στο Πρωτάθλημα Αιγαίου κατέλαβαν η Μυτιλήνη, η Χίος και η Σάμος και στο Κύπελλο η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σύρος, η β΄ ομάδα της Ικαρίας, η Μεικτή Αιγαίου και δύο ομάδες της Σάμου. Στο Ομαδικό Παίδων – Κορασίδων τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία.

Οι κακές συγκοινωνίες σε συνδυασμό με την τραγική οικονομική κατάσταση των σωματείων δεν επέτρεψαν σε ομάδες από το Νότιο Αιγαίο να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν άψογοι σκακιστικοί αγώνες!

Στον οργανωτικό τομέα, ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας θα διοργανώσουν φέτος ένα από τα καλύτερα διεθνή τουρνουά στην μακρά ιστορία του θεσμού «Ίκαρος» (http://ikariachess.blogspot.gr/). Δεδομένου ότι ένα σοβαρό ποιοτικό κριτήριο είναι η συμμετοχή ξένων γκραν μετρ, ο «Ίκαρος 2015» αναμένεται να δημιουργήσει νέο ρεκόρ!

Παράλληλα εκδηλώνεται ενδιαφέρον από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, καθώς και από την Κύπρο, ενώ, κάθε καλοκαίρι ολοένα και περισσότερα Καριωτάκια δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε μια σπουδαία διεθνή σκακιστική διοργάνωση. Στην ουσιαστική και αποτελεσματική συμβολή του Δήμου Ικαρίας (http://www.dimosikarias.gr/), προστίθεται η οργανωτική βοήθεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς», καθώς και η ευγενική χορηγία της Hellenic Seaways (http://www.hellenicseaways.gr/), με την έκπτωση κατά 50% στα εισιτήρια όλων των σκακιστών, καθώς και στα οχήματά τους.

Η μεγάλη σκακιστική γιορτή θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Θα αρχίσει στις 5 Ιουλίου, με τους καθιερωμένους Παιδικούς Αγώνες και θα κορυφωθεί από 11 μέχρι 19 Ιουλίου με τη διεξαγωγή του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου και του Μεσογειακού Ομαδικού Ράπιντ.

Το 3ο δεκαήμερο Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις προβολής του πνευματικού παιχνιδιού, κυρίως σε υπαίθριους χώρους (τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947-829772, 6977-730286).

Ο «Ίκαρος 2015» θα αποτελέσει και φέτος έναν πρεσβευτή του νησιού μας στα πέρατα του κόσμου, θα προβάλει μέσω του διαδικτύου τους αγώνες αλλά και τις ομορφιές της Ικαρίας και θα τονώσει την τοπική οικονομία.

Ο συνδυασμός αγωνιστικών επιτυχιών και οργανωτικών δραστηριοτήτων καθιστά το Ικαριακό σκάκι μεγάλη δύναμη σε πανελλαδικό επίπεδο και το κάνει γνωστό διεθνώς!

skaki-ikaria

Ο Στέφανος Χαιρόπουλος (αριστερά) και ο Γιώργος Τέσκος, χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της πολύ καλής σκακιστικής φουρνιάς που έβγαλε το Ικαριακό σκάκι στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, αγωνίζονται σε νικηφόρο αγώνα στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2015, στη Χίο

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →