Δελτίο τύπου για το ταξίδι γνωριμίας δημοσιογράφων σε Ικαρία και Φούρνους

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι γνωριμίας των 10 Δημοσιογράφων και Τουριστικών Πρακτόρων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό στην Ικαρία και τους Φούρνους Κορσεών

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι γνωριμίας το οποίο πραγματοποιήθηκε για το χρονικό διάστημα 05/06/2015 έως 09/06/2015 στην Ικαρία και τους Φούρνους.

Aπό την Παρασκευή 05/06/2015 έως και την Τρίτη 09/06/2015, δέκα δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βρίσκονταν στα μαγευτικά νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων και βίωσαν μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και δραστηριοτήτων.

Τις πρώτες μέρες του πενθήμερου ταξιδιού, οι συμμετέχοντες γνώρισαν την όμορφη Ικαρία, περιηγήθηκαν στα όμορφα τοπία του νησιού και δοκίμασαν τοπικές συνταγές φτιαγμένες με μεράκι από τους κατοίκους του νησιού. Η μεταφορά των συμμετεχόντων στην Ικαρία έγινε με την ευγενική χορηγία του γραφείου Ikaria Holidays.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων:

  • Επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο με τα μοναδικά εκθέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ικαρίας και τις πιο όμορφες περιοχές που μπορεί να δει κανείς όπως τον Χριστό Ραχών, Προφήτη Ηλία, Αρμενιστή, Να, Πηγή Ευδήλου, Άγιο Κήρυκο.

  • Γεύτηκαν παραδοσιακά Ικαριώτικα φαγητά, φτιαγμένα με μεράκι από τοπικά προϊόντα με την ευγενική χορηγία του εστιατορίου Mary-Mary στον Αρμενιστή, του μεζεδοπωλείου Άργιος στο Προφήτη Ηλία Ραχών και του εστιατορίου Άρτεμις στο Να.

  • Γεύτηκαν χειροποίητο παγωτό από ντόπιο γάλα κατσίκας με την ευγενική χορηγία του καταστήματος «Οι συνταγές της γιαγιάς» στον Αρμενιστή.

  • Επισκέφθηκαν τον Γυναικείο Συνεταιρισμό των Ραχών όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά γλυκά, προϊόντα και πίτες.

  • Επισκέφθηκαν το Οινοποιείο Αφιανέ στο Προφήτη Ηλία Ραχών και συμμετείχαν στη διαδικασία γευσιγνωσίας βραβευμένων Τοπικών Οίνων.

  • Βιώσανε πρωτόγνωρα συναισθήματα χαλάρωσης και ευεξίας κατά την επίσκεψη τους στα Ιαματικά Λουτρά στα Θέρμα και συγκεκριμένα στη πηγή «Σπήλαιο», καθώς και στον πολυχώροThe Egg”, όπου παρέα με την Katrin συμμετείχαν σε μάθημα yoga.

  • Συνομίλησαν οι συμμετέχοντες με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και συγκεκριμένα με τον κ. Λαρδά Νικόλαο, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και με την κ. Ειρήνη Μαυρογιώργη, Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ικαρίας.

  • Επισκέφτηκαν το Κτήμα της Οικογένειας Καρίμαλη το οποίο αποτελεί ένα αγροτουριστικό κέντρο στη Πηγή του Ευδήλου και εκεί οι συμμετέχοντες γεύτηκαν τοπικούς μεζέδες, γλυκά και αρωματικό τσάι από διάφορα βότανα.

Στη συνέχεια του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες μετέβησαν με το τοπικό καραβάκι στους Φούρνους, όπου εκεί τους περίμεναν νέες δραστηριότητες, γραφικά τοπία και η πεντανόστιμη κουζίνα των Φούρνων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων:

  • Με την ευγενική χορηγία του Δήμου Φούρνων Κορσεών περιηγήθηκαν οδικώς αλλά και με το επιβατικό σκάφος «Σπυριδούλα» του καπετάνιου Λευτέρη Κοτταρά μετέβησαν στις πιο όμορφες τοποθεσίες της περιοχής, στις ανέγγιχτες παραλίες και τους γραφικούς κολπίσκους (Καμπί, Ελιδάκι, Λάκκος, Κεραμιδού)

  • Γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά των Φούρνων, φτιαγμένα με μεράκι από τοπικά προϊόντα και ολόφρεσκα θαλασσινά, στα εστιατόρια «Τα Τσιρνικάκια» που βρίσκεται στο κεντρικό σοκάκι του νησιού, «Ο Κοτταράς» που είναι στην παραλία της Κεραμιδού και στην παραλιακή ταβέρνα «ο Νίκος»

  • Γεύτηκαν παραδοσιακή πορτοκαλάδα στη κεντρική πλατεία του νησιού που την πρόσφερε η Ασπασία Μαρκάκη στο καφενείο της «Η δροσιά».

  • Επισκέφθηκαν μελισσότοπο για να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής του φημισμένου θυμαρίσιου μελιού μαζί με τους μελισσοκόμους κ. Μανώλη Μαούνη και τα αδέλφια Ντίνο & Μιχάλη Γλαρό.

  • Επισκέφτηκαν στη χώρα του νησιού, το σπίτι της Μαρίας και του Αυγουστίνου Αμοργιανού όπου μαγείρεψαν το παραδοσιακό έδεσμα «Κατιμέρια». Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χειροποίητα κουλουράκια και αρωματικό καφέ ως κέρασμα καλωσορίσματος καθώς και να γευτούν την φρέσκια μυζήθρα που είναι δικής του παραγωγής.

  • Συνομίλησαν οι συμμετέχοντες με τον Δήμαρχο των Φούρνων Κορσεών κ. Ιωάννη Μαρούση.

  • Ήπιαν κοκτέιλ σε γραφικό καφέ μπαρ «Στο στέκι του Σκεύου» στο κεντρικό σοκάκι του νησιού τα οποία τα προσέφερε ο ιδιοκτήτης του καφέ – μπαρ κ. Σκεύος Διαμαντίδης.

  • Δόθηκαν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα με τοπικά προϊόντα από το κατάστημα «Μελάνθη» που βρίσκεται στο κεντρικό σοκάκι του νησιού.

Η διαμονή των συμμετεχόντων ήταν μια ευγενική χορηγία:

  • του ξενοδοχείου Karras star Hotel στην Ικαρία

  • του ξενοδοχείου Αρχιπέλαγος, των Tula’s Apartments, των Patra’s Apartments, καθώς και των Kosta Reli Rooms & Apartments στους Φούρνους.

 

Το συγκεκριμένο ταξίδι πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΚΑΡΙΑ – ΦΟΥΡΝΟΙ», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007–2013».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Μεσημέρη Φαίη στο τηλέφωνο 2410-554045, mesimeri@bee.gr.

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit