Διεθνές Τουρνουά Σκακιού «Ίκαρος» 2016: Έναρξη των εκδηλώσεων στον Άγιο Κήρυκο

Με τη συνάντηση των σκακιστικών ομάδων Σ.Ο. Ικαρίας και «Σπάρτακος» Διδυμοτείχου αρχίζουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ώρα 7 μ.μ., στον Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου οι φετινές εκδηλώσεις «Ίκαρος 2016».

Το Σάββατο 9.7, ώρα 7 μ.μ., ο Ρώσος γκρανμετρ Χαριτόνοβ θα αναπτύξει σε διάλεξη τις διαφορές ανάμεσα στο γρήγορο και στο κλασικό σκάκι (κατάστρωση σχεδίου, αποφυγή συχνών λαθών κ.ά.).

Μία ώρα αργότερα θα αρχίσουν οι ατομικοί αγώνες γρήγορου σκακιού σε χωριστές κατηγορίες για άνδρες, γυναίκες, νέους και βετεράνους.

Την Κυριακή 10.7, ώρα 7 μ.μ., θα διεξαχθεί το Μεσογειακό Ομαδικό Ράπιντ και τη Δευτέρα 11.7, ώρα 7 μ.μ., πάντα στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, θα δοθεί η έναρξη του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 σκακιστές και σκακίστριες από όλες σχεδόν της περιοχές της Ελλάδας, καθώς και από 12 ξένες χώρες!

Το γεγονός ότι στην αρχική λίστα των βαθμών αξιολόγησης βρίσκονται 5 γκραν μετρ (Χαριτόνοβ, Παυλίδης, Κοτρωνιάς, Τετέρεβ, Βέλιτσκα), και στη συνέχεια άλλοι 13 παίκτες με διεθνή τίτλο, αποτελεί σαφέστατο δείγμα των υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών του φετινού «Ίκαρου».

Παράλληλα θα οργανώνονται ποικίλες δράσεις, καλύπτοντας ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων (http://ikariachess.blogspot.gr/).

Το σκακιστικό δωδεκαήμερο θα κλείσει το βράδυ της 19 Ιουλίου με ολονύκτιο τουρνουά μπλιτς!

Το έμπρακτο ενδιαφέρον και η ουσιαστική βοήθεια του Δήμου Ικαρίας, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας και την στήριξη τοπικών φορέων όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ι. Μελάς», καθώς και χορηγών, όπως η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways, έχουν ως αποτέλεσμα την διοργάνωση λαμπρών σκακιστικών και κατ΄ επέκταση πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες προβάλουν το νησί μας και τονώνουν την τοπική οικονομία.

Όλοι όσοι συμβάλουν στον φετινό «Ίκαρο» μπορούν και πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι!

σκάκι ίκαρος 2016 διεθνές πρωτάθλημα

Αναδημοσίευση από Ράδιο Ικαρία 87.6

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →