Online μετάδοση των 12 πρώτων παρτίδων – Ίκαρος 2016

Οικουμενική μετάδοση από τις σκακιέρες της Ικαρίας!

Οι φίλοι του σκακιού σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν και φέτος τη δυνατότητα να παρακολουθούν κίνηση – κίνηση την εξέλιξη των 12 πρώτων παρτίδων του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ίκαρος 2016», μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων:

Η περσινή μετάδοση είχε προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε απόδημους Ικάριους, κυρίως της Αμερικής και της Αυστραλίας, από τους οποίους είχαν διατυπωθεί επαινετικά σχόλια!

Τη διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης παρτίδων, καθώς και της προβολής τους σε μεγάλη οθόνη, στο χώρο αγώνων, έχουν αναλάβει η Μαρία Πετσετίδη και ο Μιχάλης Ρουκουνάκης.

Στο φετινό, πολύ δυνατό τουρνουά, αγωνίζονται συνολικά 160 σκακιστές και σκακίστριες από όλα σχεδόν τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, καθώς και από 13 ξένες χώρες: Αγγλία, Αρμενία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Ρωσία, Σουηδία, Σκωτία, Τσεχία, Τουρκία. Οι 18 κατέχουν διεθνή τίτλο: 5 GM, 5 IM, 2 WIM, 4 FM, 2 CM

Στον πρώτο γύρο, όπου η διαφορά δυναμικότητας των αντιπάλων είναι μεγάλη, σημειώθηκαν 71 νίκες (40 με τα λευκά και 31 με τα μαύρα) και μόνον 2 ισοπαλίες. Από τις ελάχιστες εκπλήξεις της έναρξης των αγώνων ξεχωρίζει η νίκη του νεαρού σκακιστή του Σ.Ο. Ικαρίας Στ. Χαλιορή επί του Βέλγου Ντε Κόνινκ.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου. Αναλυτικά αποτελέσματα ανά γύρο, καθώς και στατιστικά στοιχεία αναρτώνται στην ιστοσελίδα chess-results.com.

Στοιχεία προηγούμενων διοργανώσεων, χρηστικές πληροφορίες για τους φετινούς αγώνες, καθώς και οποιαδήποτε νέα δεδομένα προσφέρονται από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο του σκακιστικού ομίλου Ικαρίας.

Χαριτόνοβ σκάκι ικαρια ikarus chess 2016

Ο Ρώσος γκραν μετρ Αλεξάντερ Χαριτόνοβ (αριστερά), πρώτος σε βαθμό αξιολόγησης μεταξύ των 160 παικτών, αντιμετωπίζει σε φιλική παρτίδα τον πολύ καλό Ικάριο σκακιστή Γιώργο Τέσκο

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →