Ο Κοτρωνιάς νικητής στον σκακιστικό Ίκαρο 2016

Με νικητή τον πρώτο Έλληνα γκραν μετρ και πολυπρωταθλητή Βασίλη Κοτρωνιά ολοκληρώθηκε το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2016». Ο Κοτρωνιάς σημείωσε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν ισχυρότατοι ξένοι, στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε ο Στάθης Γαζής με 7 βαθμούς, ένας παίκτης με πολύ καλή παράδοση στα διεθνή τουρνουά της Ικαρίας.

Τις τρεις επόμενες θέσεις (επίσης με 7 βαθμούς), κατέλαβαν ο Λευκορώσος Τετέρεβ, ο Μαυροβούνιος Λέκιτς, και ο Αντώνης Παυλίδης. Από 6,5 βαθμούς συγκέντρωσαν ο Τσέχος Πάστιρτσακ, ο Κώστας Γεωργίου, η Αρμένισα Γκεβοργκιάν (πρώτη σκακίστρια ) και ο Βέλγος Ντε Βάτσερ. Στις θέσεις 10 έως16 ισοβάθμησαν με 6,5 ο Γάλλος Πικάρντ, ο Ρώσος Χαριτόνοβ (μέτριο αποτέλεσμα για τον πρώτο σε βαθμό αξιολόγησης μεταξύ των 160 σκακιστών και σκακιστριών), ο Νίκος Σκαλκώτας (πρώτος στην κατηγορία βετεράνων άνω των 65 ετών), ο Ολλανδός Πελ, η Ιουλία Μάκκα (πρώτη Ελληνίδα), ο Θανάσης Καραγιάννης και ο Ιλαρίων Δόρφανης.

Πρωταθλητής Αιγαίου (ο πρώτος σκακιστής σκακιστικού σωματείου του Αιγαίου) αναδείχθηκε ο Κώστας Μουρούτης και πρωταθλήτρια Αιγαίου η Μαριάννα Γούργαρη (και οι δύο παίκτες του Σ.Ο. Ικαρίας).

Χρυσό μετάλλιο στο β΄ γκρουπ κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Ζαϊρές, αργυρό η ενδεκάχρονη Σοφία Γεωργίτση (πρώτη σκακίστρια) και χάλκινο ο δωδεκάχρονος Κωνσταντίνος Δαβίλας.

Οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2016», τις οποίες διοργάνωσαν με επιτυχία ο Δήμος Ικαρίας και άλλοι φορείς, συνεχίζονται στον Άγιο Κήρυκο με παράλληλες δράσεις. Τη Δευτέρα 18.7, στις 7 το βράδυ, θα παιχτεί το ζωντανό σκάκι κάτω από την πλατεία και την Τρίτη 19.7 θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο το ολονύκτιο μπλιτς.

κοτρωνιάς σκάκι πρωταθλητής ικαρος

Επίδειξη σιμουλτανέ του γκραν μετρ Βασίλη Κοτρωνιά, με 16 νίκες (!), στην πλατεία Αγίου Κηρύκου

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →