Συναυλία: Balarom Trio, Kolektif Istanbul

ΟΙ BALAROM TRIO ΚΑΙ ΟΙ KOLEKTIF ISTANBUL

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ‘ΙΚΑΡΟΣ’- ICARUS FESTIVAL 2016

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ, «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΦΙΑΝΕ», ΠΡ. ΗΛΙΑΣ ΡΑΧΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, «ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΕΣ», ΕΥΔΗΛΟΣ

Με αφορμή τους “Πολιτισμικούς Διαλόγους” που προτείνει το Φεστιβάλ Ίκαρος, οι Richard Laniepce, Asli Dogan και Ertan Sahin θα «συνδιαλεχτούν» μουσικά με τους BalaRom trio και θα μας παρουσιάσουν μια κοινή δουλειά γεμάτη βαλκανικές και ανατολίτικες μελωδίες.

Συναυλία: Φεστιβάλ Ίκαρος: Balarom Trio, Kolektif Istanbul

BALAROM trio

Η λέξη «BalaRom» είναι μία μίξη από τα δύο στοιχεία της βαλκανικής μουσικής, το «ντόπιο» και το «ταξιδιάρικο», δηλαδή από τη μουσική των «Μπαλαμό» και των «Ρομά».
Γιατί τα ομορφότερα στη μουσική -όπως και στη ζωή- είναι μπάσταρδα…

Τους Παντελή Στόικο (τρομπέτα, καβάλ, πλήκτρα),

Κυριάκο Ταπάκη (ούτι) και Λουκά Μεταξά (κρουστά),

τους συνδέει πολύχρονη φιλία, δυο «κουμπαριές» και πολλές ιδιωτικές μουσικές συναντήσεις και συνεργασίες σε πολλά σχήματα ως session μουσικοί.

Άρχισαν να εμφανίζονται ως “BalaRom trio” από τον χειμώνα του 2008. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει κυρίως δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές από τη μουσική των Βαλκανίων και των τσιγγάνων από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία με μακάμ fusion διάθεση και jazz standards δοσμένα με Βαλκανικό χρώμα κ.α.

KOLEKTIF ISTANBUL

Οι KOLEKTIF ISTANBUL γνωρίστηκαν σε πανηγύρια και γάμους όπου έπαιζαν σε διάφορα χωριά της Τουρκίας. Μουσικοί με εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό και με διαφορετικά μοντέρνα στυλ, αλλά με κοινό άξονα την Κωνσταντινούπολη και τα χρώματά της.

Μέσα από την τουρκική μουσική παράδοση που της δίνουν έντονα ποπ, τζαζ και funk στοιχεία, συνδυάζουν ανατολίτικες μελωδίες με τους ρυθμούς των Βαλκανίων και οδηγούν το κοινό τους σε ξέφρενο χορό και γκρουβάρισμα.

Οι Richard Laniepce και η Asli Dogan είναι δυο από τα ιδρυτικά μέλη των KOLEKTIF ISTANBUL. Ο πρώτος με την γκάιντά του και η δεύτερη με μια φωνή που κουβαλάει εκφραστικότητα και ευαισθησία, συμβάλουν στην ένταση και το συναίσθημα και συνδυάζουν τον φανφαρόνικο δυναμισκό των Βαλκανίων με το βάθος των Ανατολίτικων «blues».

Ώρα Έναρξης: 21:30

Είσοδος: 10€, 7€ (Φοιτητικό/Ανέργων)

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος