Πασχάλης Τόνιος και Φιλαρμονική Αγ. Κηρύκου

Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΟΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ‘ΙΚΑΡΟΣ’- ICARUS FESTIVAL 2016

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΡΕΞ», ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ

Ο Πασχάλης Τόνιος ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική. Το ντεμπούτο του έκανε ως μουσικός και ερμηνευτής δίπλα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς, ένας εκ των οποίων, ο Μάνος Χατζιδάκις, τον παρότρυνε να ασχοληθεί με τη σύνθεση.

Στο ρεπερτόριο του ως ερμηνευτής περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της νεότερης έντεχνης παράδοσης του ελληνικού τραγουδιού καθώς έχει ερμηνεύσει και έχει συνεργαστεί με πολλούς από τους σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες (συνθέτες, ποιητές, ερμηνευτές) όπως: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλο, Σαββόπουλο, Καλδάρα, Άκη Πάνου, Πλέσσα, Σπανό, Χατζηνάσιο, Ζαμπέτα, Νικολόπουλο, Δ. Λάγιο, Ν. Τάτση κ .ά.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ικαρίας ιδρύθηκε το 1925 στον Άγιο Κήρυκο, και από τότε έχοντας περάσει από τα χέρια πολλών μουσικοδιδάσκαλων, έχει γαλουχήσει μουσικά πολλές γενιές Ικαρίων.

Τα τελευταία χρόνια υπεύθυνος είναι ο Σπύρος Μανταλάς, ο οποίος με μεράκι και επιμονή άλλαξε τον αέρα της Φιλαρμονικής, αύξησε την προσέλευση νέων μαθητών και έδωσε νέα πνοή στη σχέση της Φιλαρμονικής με τη λαϊκή μουσική και τα λαϊκά όργανα.

Σε αυτή τη συναυλία λοιπόν θα απολαύσουμε τον Πασχάλη Τόνιο σε συνεργασία με τη Ρεμπέτικη Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ικαρίας, όπου θα παρουσιάσουν
έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Ώρα Έναρξης: 21:30
Είσοδος: 10€, 7€ (Φοιτητικό/Ανέργων)
μικης θεοδωρακης φιλαρμονικη ικαρια μανταλας

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος