Προοπτικές ανάπτυξης της Ικαρίας

BratsiZinovia-thesisΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στη συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζονται όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ικαρίας,ενός νησιού σ’ένα απομονωμένο σχετικά νησιωτικό σύμπλεγμα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Προσπάθησα να δώσω όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν αυτό τον τόπο ξεχωριστό καθώς και τα προβλήματα που τον εμποδίζουν να μετατραπεί σ’ένα πλήρως ανεπτυγμένο τουριστικά νησί.Επίσης παρουσιάζονται κάποιες εφαρμογές τουριστικού μάρκετινγκ που θεωρώ ότι μπορούν να αναβαθμίσουν τουριστικά και οχι μόνο αυτό το νησί.

 

Η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερους φυσικούς (ιαματικά λουτρά,φυσικό περιβάλλον) και πολιτιστικούς πόρους (παράδοση,μνημεία), ωστόσο δεν έχει διαφοποιηθεί από τους υπολοίπους νησιωτικούς προορισμούς του Αιγαίου. Οι προσπάθειες που γίνονται είναι μεμονωμένες,αποσπασματικές και συμβάλουν ελάχιστα στην
αναγνωρισιμότητα του προορισμού. Η Ικαρία αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους προώθησης-προβολής (ιστοσελίδες,ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κτλ) δύναται να διαφοροποιήσει το προιόν της από τα πρότυπα μαζικού τουρισμού και να καθιερώσει δική της εικόνα (image).

 

Διαπιστώθηκε επίσης η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών, εκπαίδευσης, των εργαζομένων του κλάδου,εκσυγχρονισμού των μονάδων,ειδικότερα στην περιοχή των ιαματικών λουτρών,δημιουργίας καταλυμάτων Α’τάξης και πολυτελείας.

 

Η Ικαρία είναι σε θέση να αναπτυχθεί έχοντας ως άξονα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού ,για τις οποίες υπάρχει κοινή συναίνεση
στην τοπική κοινωνία.

Διαβάστε/κατεβάστε ολόκληρη την εργασία εδώ.

keywords: τουρισμός,ανάπτυξη,εσωτερικές μετακινήσεις,καταλύματα,λουτρά,ανάπτυξη,υποδομές,συγκοινωνίες

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit