Ταξίδι με τους Καριώτες στον 20ό αιώνα (Δίγλωσσο)

ταξιδι με τους καριωτεςΗ έκδοση αυτή του Φεστιβάλ Ικαρίας, “Ταξίδι με τους Καριώτες στον 20ό αιώνα”, συμπίπτει με τα 100 χρόνια απελευθέρωσης και ένωσης του νησιού μας με την Ελλάδα. Αφιερώνεται με σεβασμό και αγάπη σε όλους τους Καριώτες, όπου κι αν βρίσκονται ιδιαίτερα όμως στη μνήμη εκείνων που δεν είναι πια μαζί μας.
Το Φεστιβάλ Ικαρίας, ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που βασικό στόχο έχει την προβολή του νησιού και των κατοίκων του, δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για την έκδοση ενός λευκώματος που αφορά το σύνολο των Καριωτών. Αυτών που ζουν ή έζησαν στο νησί ή στην ξενιτιά, αλλά δεν έπαψαν ποτέ εμπράκτως να ενδιαφέρονται για την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Οφείλω να συγχαρώ τον αγαπητό συμπατριώτη μας Θέμη Σπέη, που με τόση επιμονή και υπομονή πραγματοποίησε μια προσωπική του επιθυμία με την έκδοση αυτή. Ευχαριστούμε επίσης όσους βοήθησαν στη δημιουργία ενός λευκώματος που ενδιαφέρει κάθε καριώτικο σπίτι. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες οφείλονται σε όσους παραχώρησαν φωτογραφίες (η αποκατάσταση πολλών εξ αυτών ήταν δύσκολη, αλλά τα αποτελέσματα εξαιρετικά). Μέσα από αυτές τις φωτογραφίες ξαναζεί η καθημερινότητα των Καριωτών, με φόντο τα ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά γεγονότα που σημάδεψαν τον αιώνα που πέρασε.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την κυρία Κατερίνα Βλάχου για την άοκνη γραμματειακή υποστήριξη, τον κύριο Στάθη Ζαλίδη, που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την έκδοση, τον κύριο Τάκη Αναγνωστόπουλο για τις πολύτιμες ιδέες του στον τελικό σχεδιασμό του λευκώματος, και τέλος το τυπογραφείο Φωτόλιο & Typicon για την εξαιρετική αυτή έκδοση.

Εύχομαι το Φεστιβάλ Ικαρίας να έχει τη χαρά στο μέλλον να παρουσιάσει και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.
Από την εισαγωγή της έκδοσης

194 Σελίδες

Έτος κυκλοφορίας: 2013

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Το Φεστιβάλ Ικαρίας είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, καταστατικά ταγμένη στην υπηρεσία του Πολιτισμού γενικότερα και του πολιτισμού της Ικαρίας ειδικότερα. Τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ Ικαρίας διοργάνωσε σειρά επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα.   Περισσότερα για το σύλλογο →