Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2014».

Με αγώνες για παιδιά αρχίζουν και φέτος οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2014».

Το τριήμερο από Τετάρτη 9/7 μέχρι και Παρασκευή 11/7 στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, ώρες 7-9 μ.μ., θα οργανωθούν παιδικοί αγώνες. Παράλληλα θα γίνει εκπαίδευση τόσο σε γενικότερα σκακιστικά θέματα όσο και σε ζητήματα που αφορούν κανονισμούς και συμπεριφορά σε διεθνές σκακιστικό τουρνουά. Ρόλο εκπαιδευτών θα αναλάβουν οι προπονητές Ηλίας Κουρκουνάκης, Μαριέττα Μουρούτη, Μαριάννα Παγκαλή, Σάββας Κυριάκου, ο διεθνής διαιτητής ΟδυσσέαςΒαζελάκης και ο διευθυντής Αγώνων Μιχάλης Βένιος. Το ακροατήριο θα απαρτίζουν κυρίως μικροί ντόπιοι σκακιστές και σκακίστριες, καθώς και παραθεριστές.

Η κύρια διοργάνωση, το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014», θα διεξαχθεί από Σάββατο 12/7 μέχρι Σάββατο 19/7 (διπλός γύρος τη Δευτέρα 14.7). Το πρωί της Κυριακής 20/7 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.

Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων ο διεθνής μετρ Ηλίας Κουρκουνάκης θα αναλύει παρτίδες παικτών.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων ο ίδιος σκακιστής θα παίξει τυφλό σκάκι και θα μιλήσει σε γονείς για το πώς το σκάκι συνεισφέρει στην καλλιέργεια του χαρακτήρα των παιδιών και για το πώς αναπτύσσονται διάφορες μεθοδολογίες σκέψης και επίλυσης προβλημάτων.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίδειξη σιμουλτανέ και ζωντανό σκάκι (όπου, αντί για σκακιστικά κομμάτια, στη σκακιέρα θα βρίσκονται παιδιά, με σύμβολα που θα έχουν ζωγραφίσει τα ίδια).

Τις Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2014» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας, με την στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ι. Μελάς», καθώς και άλλων τοπικών φορέων. Χορηγός είναι η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways.

Οι 100 και πλέον σκακιστές και σκακίστριες θα συγκροτήσουν ένα τουρνουά – κρίκο μακράς αλυσίδας αγώνων, οι οποίοι διεξάγονται στον Άγιο Κήρυκο για 37η χρονιά και η διαφαινόμενη επιτυχία θα αποτελέσει εφαλτήριο για πολλές διοργανώσεις στο μέλλον!

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →