130 σκακιστές από 14 χώρες στον «Ίκαρο» – Ενημερωτικό Δελτίο

Ο πρωταθλητής ηθοποιών στο σκάκι Τάκης Παπαματθαίου αγωνίζεται κι εφέτος στην Ικαρία

Ο πρωταθλητής ηθοποιών στο σκάκι Τάκης Παπαματθαίου αγωνίζεται κι εφέτος στην Ικαρία

Ευχάριστο ξάφνιασμα από τους φίλους των σκακιστικών αγώνων της Ικαρίας: ενώ οι αναμενόμενες συμμετοχές ήταν περίπου 100, στον δεύτερο γύρο, μετά το ξεκαθάρισμα της λίστας, θα καθίσουν στη σκακιέρα 130 σκακιστές και σκακίστριες. Οι 114 αγωνίζονται στο α΄ γκρουπ, με πρώτους σε βαθμό αξιολόγησης τους γκραν μετρ Προχάσκα (Ουγγαρία, 2585) και Βέλιτσκα (Τσεχία, 2413), και οι 16 στο β΄ γκρουπ, των αρχαρίων, όπου ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί αφού εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα (και μικρότερα!!) παιδιά.

Πολλές, συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, είναι και οι διεθνείς εκπροσωπήσεις. Αγωνίζονται παίκτες από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 12 ξένες χώρες: Αγγλία, Αίγυπτο, Αλβανία, Καναδά, Λίβανο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Σερβία, Σκωτία, Τσεχία.

Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014» άρχισε το Σάββατο στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου με την καθιερωμένη καθυστέρηση (!) και με εύκολο πρόγραμμα για τους ισχυρούς.

Την έναρξη κήρυξε, εκ μέρους του Δήμου Ικαρίας και του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας, ο Αλέξανδρος Σκάρος, καλωσορίζοντας τους φιλοξενούμενους στην 37η ετήσια διοργάνωση «Ίκαρος». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι νεαροί κυρίως σκακιστές για την ανάλυση παρτίδων που προσέφερε ο προπονητής Ηλίας Κουρκουνάκης. Εκτός σκακιέρας, αίσθηση προκάλεσε η καλαίσθητη αφίσα, καθώς και η απεικόνιση από τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο σε μπλούζες, της ονομασίας των αγώνων, των διοργανωτών και της χορηγού ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways.

Τα αναλυτικά σκορ του 1ου γύρου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Πολλά στοιχεία για την τωρινή, καθώς και για τις προηγούμενες σκακιστικές διοργανώσεις στην Ικαρίας, περιέχονται στο http://ikariachess.blogspot.gr/.

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →