Οι γκραν μετρ προηγούνται στην Ικαρία – Ενημερωτικό Δελτίο

Ikaros chess 2014

Ο Ούγγρος Προχάσκα (2585) και ο Τσέχος Βέλιτσκα (2413) προηγούνται με 4 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014». Οι δύο γκραν μετρ αποτελούν το πρώτο ζεύγος του 5ου γύρου (Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου, 15 Ιουλίου ώρα 7 μ.μ.). Τα αμέσως επόμενα ζεύγη συγκροτούνται από σκακιστές που συγκεντρώνουν 3,5 βαθμούς: Θεοχάρους (Κύπρος, 1724) – Χαϊράλλαχ (Λίβανος, 2296), Αλ. Κουκουφίκης (2266) – Γαζής (2214), Κ. Νικολαΐδης (2147) – Χούκχαμ (Σκωτία, 2104). Αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι 130 σκακιστές και σκακίστριες από τις 14 χώρες, που τιμούν με την παρουσία τους τη φετινή διοργάνωση, συμμετέχουν και στις πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις (σκακιστικές και όχι μόνο).

Στο πλαίσιο προσπάθειας ενεργοποίησης και ενημέρωσης γονέων, ο προπονητής και ψυχολόγος Ηλίας Κουρκουνάκης θα τους μιλήσει σήμερα Τρίτη 15 Ιουλίου ώρα 7 μ.μ. με θέμα «σκάκι και παιδί».

Αύριο 16 Ιουλίου, ώρα 9 μ.μ., η καλλιτέχνις Μαριάννα Παγκαλή θα καθοδηγήσει παιδιά να ζωγραφίσουν σκακιστικές φιγούρες και στις 11 μ.μ. η Ελευθερία Λαρδά θα διδάξει, μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακούς χορούς .

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου, Επέτειος της Απελευθέρωσης του νησιού, ο 7ος γύρος θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί. Στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το Ομαδικό Μεσογειακό Ράπιντ και στις 9 μ.μ. θα οργανωθεί στην υπαίθρια σκακιέρα Αγίου Κηρύκου ζωντανό σκάκι, με παιδιά να υποδύονται τα σκακιστικά κομμάτια. Αμέσως μετά, οι σκακιστές και οι σκακίστριες θα δημιουργήσουν παρέες και θα γευτούν μεζέδες, θα απολαύσουν ντόπιο κρασί, θα ακούσουν μουσική και θα χορέψουν, μέχρι το πρωί, στο παραδοσιακό πανηγύρι που οργανώνεται κάθε χρόνο στην Πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Την Παρασκευή, ώρα 11 π.μ. θα γίνει ο Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων.

Το Σάββατο, ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο.

Η τελετή λήξης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι φιλοξενούμενοι σκακιστές και οι σκακίστριες θα αναχωρήσουν με το πλοίο «Νήσος Μύκονος» της χορηγού ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways.

Όπως κάθε χρονιά, η ευχή – υπόσχεση αναμένεται να είναι: «του χρόνου, πάλι εδώ!».

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →