Άφθαρτα σκακιστικά φτερά για τον Ούγγρο Προχάσκα – Ενημερωτικό Δελτίο

Οι γκραν μετρ Βέλιτσκα (αριστερά) και Προχάσκα στην 1η σκακιέρα του 5ου γύρου των αγώνων «Ίκαρος 2014»

Οι γκραν μετρ Βέλιτσκα (αριστερά) και Προχάσκα στην 1η σκακιέρα του 5ου γύρου των αγώνων «Ίκαρος 2014»

Ο 22χρονος Προχάσκα (Ουγγαρία, 2585) διατηρεί απόλυτο σκορ μετά τον 6ο γύρο στο Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2014». Τον ακολουθούν με 5 βαθμούς οι Χαϊράλλαχ (Λίβανος, 2296), Χούκχαμ (Σκωτία, 2104), Κ. Νικολαΐδης (2147) και με 4,5 βαθμούς οι Βέλιτσκα (Τσεχία, 2413), Μουρούτης (2202), Κόκκαλης (2093), Γαζής (2214), Σιενζέφσκι (Πολωνία, 2060), Σκαλκώτας (2183), Καραγιάννης (2207) και ο 12χρονος Γ.Μήτσης (1811).

Ο Προχάσκα, σε αντίθεση με την πτήση του μυθικού Ίκαρου, διατηρεί σταθερή ανοδική πορεία, αραδιάζοντας νίκες. Στον 5ο γύρο κέρδισε τον δεύτερο σε βαθμό αξιολόγησης Βέλιτσκα και στον 6ο γύρο τον νικητή της περσινής διοργάνωσης Γαζή.

Οι αγώνες διεξάγονται για 37η συνεχή χρονιά στην Ικαρία και συγκέντρωσαν 130 σκακιστές και σκακίστριες από 14 χώρες. Διοργανωτές είναι ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας, με χορηγό τη ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways.

Διευθυντές αγώνων είναι οι Μ. Βένιος και Δ. Σκυριανόγλου, επικεφαλής διαιτητής ο Οδ. Βαζελάκης, υπεύθυνη κληρώσεων η Μ. Παγκαλή και διαιτητές οι Σ. Κυριάκου, Π. Ταμβάκος, Φ. Αγγελάκη, Κ. Χαλιορής. Την Επιτροπή Ενστάσεων συγκροτούν οι Ν. Ορνιθόπουλος, Π. Βέλιτσκα, Β. Αριστοτέλους, Μ. Μουρούτη και ο Χρ. Κεφαλής, ο οποίος έχει και την επιμέλεια του μπουλετίν, με την επιλογή των καλύτερων παρτίδων της διοργάνωσης. Τον σχολιασμό των παρτίδων, κυρίως νεαρών σκακιστών, καθώς και μεγάλο μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Ηλ. Κουρκουνάκης.

Στις εκτός αγώνων εκδηλώσεις, έχει προγραμματιστεί ζωντανό σκάκι στην υπαίθρια σκακιέρα Αγίου Κηρύκου (Πέμπτη 17.7, ώρα 21.00), καθώς και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο από την Α. Καλαλή, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ιωάννης Μελάς».

Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην Ικαρία δύο ημέρες μετά την λήξη του διεθνούς τουρνουά (Δευτέρα 21 και Τρίτη 22.7), αλλά και, με πιο χαλαρούς ρυθμούς, ολόκληρο το καλοκαίρι. Σχετικές ανακοινώνεις θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ikariachess.blogspot.gr/.

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →