Υποψήφιοι πρωταθλητές στην Ικαρία

Η μεγάλη στιγμή της έναρξης του διεθνούς τουρνουά «Ίκαρος 2015» πλησιάζει. Το απόγευμα του Σαββάτου το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου θα γεμίσει σκακιέρες!

Οι 120 Έλληνες και ξένοι παίκτες θα διεκδικήσουν κύπελλα, μετάλλια, χρηματικά βραβεία και προκρίσεις. Ειδικά οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν έναν υψηλό στόχο: τον τίτλο του πρωταθλητή και της πρωταθλήτριας Ελλάδας αφού η Ικαρία, για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, φιλοξενεί τα Πανελλήνια Ανοιχτά Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών. 

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας διεκδικούν κατά  κύριο λόγο οι: Ν. Γαλόπουλος, Ι. Συμεωνίδης, Β. Σαράντος, Αλ. Κουκουφίκης, Ν. Σκαλκώτας, Στ. Γαζής, Κ. Μουρούτης, Γ. Θεοδωρακόπουλος, Δ. Δεληθανάσης και Χρ. Πούντζας. Υποψήφιες για τον τίτλο γυναικών εμφανίζονται η πρωταθλήτρια Ελλάδας Κατερίνα Παυλίδου, καθώς και η Εύη Μάκκα, η Ποθητή Υμεναίου, η Ελένη Στούμπου, η Στεφανία Κουκουφίκη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η εμφάνιση ορισμένων πολύ νεαρών σκακιστριών.

Ο «Ίκαρος», σε μια πορεία 38 ετών, έχει αντιμετωπίσει ποικίλες δυσκολίες. Φέτος βρέθηκε στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης, μιας διάχυτης αβεβαιότητας. Τα πρώτα σημάδια μαρτυρούν ότι βγαίνει και πάλι νικητής!

pavlidou-ikaros2015

Λεζάντα: η πρωταθλήτρια Ελλάδας Κατερίνα Παυλίδου αγωνίζεται ξανά, ύστερα από πολλά χρόνια, στο διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Ίκαρος».

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας ’’Ιωάννης Τζελεπής’’ ιδρύθηκε το 1981 και δραστηριοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο στην Ικαρία, όσο και στην Αθήνα, με τη διοργάνωση σκακιστικών τουρνουά και εκδηλώσεων για σκακιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Περισσότερα για το σύλλογο →