Cinema: Χαραγμένες Ζωές του Σπύρου Τέσκου

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 – 21:30

Δημοτικός ΚΙνηματογράφος Αγ. Κηρύκου

crossed-lives-ikaria

Χαραγμένες ζωές του Σπύρου Τέσκου – poster

Υπόθεση:
Μέσα από την πορεία της ζωής των, Γιώργου Κρόκου, (εκτελεσμένου από τους Γερμανούς την πρωτομαγιά του 1944) και Δημήτρη Χριστούλα (που στις 4/4/2012 προβαίνει σε μια βαθύτατα πολιτική και συμβολική πράξη, δίνοντας τέλος στη ζωή του μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο), μας δίνεται η ευκαιρία να αναλύσουμε τη σημερινή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, καθώς και τις οικονομικές πολιτικές που εφάρμοσε το Γ’ Ράιχ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναζητώντας (κοινές πρακτικές και επιδιώξεις, πέρα και πίσω από τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μέσα λοιπόν από τα ιστορικά γεγονότα, ανακαλύπτουμε ότι κάποιοι πολιτικοί μηχανισμοί, εκμεταλλευόμενοι η και δημιουργώντας μια κρίση στην οικονομία, έχουν την ευκαιρία να επιχειρήσουν να πετύχουν κρυφά σχέδια και στόχους , τους οποίους νομίσαμε ότι αποτελούσαν μακρινό παρελθόν για την ανθρωπότητα, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σπύρος Τέσκος

Εμφανίζονται: Mathias Rath, Μανώλης Γλέζος, Έμμυ Χριστούλα, Σταμάτης Κρόκος, Κώστας Πολύζος, Κώστας Μαλαφέκας, Λεωνίδας Βατικιώτης, Σπύρος Μαρκέτος, Ανθούλα Χριστούλα κ.α.

Χρονολογία παραγωγής: 2013

Χώρα παραγωγής: Ελλάδα

Η προβολή πραγματοποιείται στα πλαίσια του 10ου φεστιβάλ πολιτισμικών διαλόγων ΙΚΑΡΟΣ. Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Η ταινία θα παρουσιαστεί στο κοινό από τους δημιουργούς του που έχουν προσκαλεστεί για το σκοπό αυτό στην Ικαρία.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=Rv4F1aMLQ4w

Share Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneDigg thisShare on Reddit

Για το σύλλογο

Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος